Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: vriend Dick Verwey

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: vriend Dick Verwey

“Ik had je niet meer herkend, hoor”

Dick Verwey woont tegenwoordig in Diemen en we worden daarover platgebeld. We krijgen Dick te spreken, maar die staat in een drukke supermark wanneer we bellen. Wanneer hij hoort dat Greet zoekt naar hem, is hij blijverrast: “Ik zou haar graag weer eens zien!” Hij twijfelt dan ook geen moment en komt naar de studio om Greet na al die jaren weer te zien. Hij vertelt enthousiast over de korfbalperiode die hij met Greet doormaakte: “In het dorp waar ik vandaan kwam, was niets te beleven. Korfbal gaf een bepaalde sjeu aan onze jeugd, dat was fantastisch. En we waren te jong, maar ik heb Greet altijd heel leuk gevonden.” Greet is compleet verrast en valt er stil van. Na de uitzending worden de herinneringen aan vroeger opgehaald en dan komt alles weer langzaam naar boven. Greet is blij dat ze met het vinden van Dick iets terug heeft gekregen van vroeger.

Het verhaal
Greet heeft vroeger heel fanatiek gekorfbald. Eerst in Linschoten, later Breukelen. Daar ontmoet ze Dick Verwy, een kortbalfanaat net als zij: “Laat hem vooral reageren, want ik ben heel benieuwd naar hem.”

Ze begint te omschrijven: “Hij was lang. Een Hollandse jongen. Erg sportief.” Greet is zelf van Molukse afkomst. Ze verhuist middenin haar puberteit met haar ouders van Breukelen naar Maarssen en verliest zo het contact met Dick en ook de rest van haar vrienden van het korfballen uit Linschoten. Ze gaat destijds naar school in Woerden, daar gaat ze indertijd ook wel met Dick Verwy om. Ze zitten in ieder geval niet bij elkaar op school, maar zoeken elkaar wel op buiten het korfballen op háár schoolplein.

Greet en Dick hebben geen officiële verkering, maar dat komt ook omdat Greet te jong was om te beseffen wat ‘het’ precies was. “Het was misschien wel een beetje een soort verkering, want we vonden elkaar leuk, maar we hadden het vooral over korfbal. Sporttechnische gesprekken waren het eigenlijk. Hij ging mij vertellen welke opstelling het best was. Hoe hij mij de bal ging aanreiken en zo.” Greet vindt in Dick een bijzondere vriend met wie ze haar passie voor korfbal kan delen. Ze heeft hem nooit meer gesproken na haar verhuizing en heeft ook nooit meer gekorfbald met hem.

Ze wil hem na al die jaren de groeten doen. En elkaar nog eens treffen, want: “You never know.”

OZNJ: Greet Bakarbessy zoekt Dick Verwy