Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Leo zocht zijn heimelijke liefde Gonny Tijssen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Leo zocht zijn heimelijke liefde Gonny Tijssen

“Ik heb twee uur met haar staan bijpraten op het Osdorpplein!”

Het lijkt alsof Gonny Tijssen nog altijd bij Leo om de hoek woont. We vinden niet alleen de naam van haar man, Frank Bode, maar ook een adres in Amsterdam Slotervaart waar ze woont of gewoond heeft. Op het nummer dat daarbij hoort wordt alleen nog niet opgenomen... Wie weet meer over haar? Bel 0800 3030300 of mail zoeken@adresonbekend.nl! Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Een week later heeft Leo groot nieuws: "Ik heb van de week twee uur lang op het Osdorpplein zitten bijpraten met Gonny Thijssen! Ze hoorde van de zoektocht en heeft mijn nummer opgezocht in de telefoongids." Beluister de uitzending van 3 april 2022 voor zijn navertelling.

Het verhaal
Leo gaat op 13-jarige leeftijd korfballen bij Gibraltar in Amsterdam, waar hij Gonny Thijssen ontmoet. "Ze had een prachtig voorkomen, daar viel ik erg op. En het was ook een lieve meid hoor. We zagen elkaar alleen bij de korfbalvereniging, niet daarbuiten. Dat had ik wel gewild, maar ik dorste het niet te vragen. Ik had ook geen idee of meer jongens een oogje op haar hadden..." Uiteindelijk verkiest Leo voetbal boven korfbal en verliest hij Gonny uit het oog.

Maar in 2017 of 2018 is Leo met zijn vrouw in een supermarkt op het Osdorpplein in Amsterdam en wordt hij plots op zijn schouder getikt. "Een dame vroeg mij of ik Leo was en haar nog kende. Maar ik had geen idee wie het was. Wat blijkt nou, het was Gonny Thijssen! Ze herkende mij gewoon nog. Maar het was heel kort en toen was ze opeens weer weg. En achteraf had ik natuurlijk een afspraak moeten maken of haar e-mailadres moeten vragen! Wat ben ik stom geweest! Ik heb in de hele winkel nog rondgekeken of ik haar kon vinden, maar ze was alweer weg..."

Aanknopingspunten:
* Gonny Thijssen
* geboren rond 1933-1936
* woonde op het Van Gentplein in Amsterdam met haar ouders
* korfbalde rond 1946/1947 bij korfbalvereniging Gibraltar in Amsterdam
* hun thuisveld was op het Van Beuningenplein
* andere mensen die daar korfbalden waren: Tilly Zweers, Willie Monkers en Jan en Ko Nelleman
* Gonny’s vader had samen met zijn broer (Henk?) een beddenzaak op de Rozengracht in Amsterdam: Thijssens Beddenpaleis
* deze broer woonde op de Haarlemmerweg en had een zoon
* in 2017 of 2018 deed Gonny haar boodschappen op het Osdorpplein in Amsterdam
* ze was daar alleen en droeg een zwarte jas