Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vrienden John en Els Stienen

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vrienden John en Els Stienen

Binnenkort komen John en Els naar Overijssel!

We vinden de broer van John en die tipt John dat hij gezocht wordt. Even later meldt John zich bij ons op de voicemail. Hij vindt het leuk dat hij gezocht wordt en komt zelfs nog regelmatig naar Overijssel! Binnenkort staat er alweer een tripje op de planning: "Over twee weken ben ik in de buurt en dan kom ik zeker langs!" Harry en zijn moeder staan met open mond te luisteren wanneer John aan de lijn komt: "Ik herken je stem meteen!", roept de 86-jarige mevrouw Geurs uit. Harry vindt het fijn dat zijn oude vrienden weer contact met hem willen: "Vriendschap is voor mij zo belangrijk en nu kunnen we eindelijk weer ons contact opbouwen." Over veertien dagen gaan John en Els langs bij Harry en zijn moeder om herinneringen op te halen.

Het verhaal

Harry groeit op in Blokzijl, waar zijn ouders een pension hebben. Vaste gast is John Stienen, die daar meerdere keren per jaar verblijft. “Vaste gast is nog zacht uitgedrukt: hij was er kind aan huis. Eigenlijk hoorde hij gewoon bij de familie!” In het begin komt John alleen, maar later leert hij zijn vrouw Els kennen en komt die ook mee. Vijfentwintig jaar lang bezoeken ze het pension, soms wel twintig keer per jaar.

Één keer is Harry bij John en Els thuis geweest. John belt hem op en vraagt of hij al vakantieplannen heeft. Dat heeft hij nog niet. ‘Nou, dan kom je toch naar ons toe?’, stelt John voor. “Hij zei dat ze altijd zo hartelijk ontvangen waren door mijn ouders en dat ik nu maar eens naar Limburg moest komen.” Zo gezegd, zo gedaan en dus vertrekt Harry voor een week naar Bocholtz. “Het was ontzettend leuk en ik werd heel goed ontvangen door John en Els.”

Ondanks het goede contact verliezen de vrienden elkaar uit het oog. Na het overlijden van zijn vrouw beseft Harry zich echter al te goed hoe belangrijk vrienden en familie voor hem zijn. Daarom wil hij zijn vrienden John en Els graag weer eens in zijn armen sluiten. Zijn moeder staat trouwens ook te popelen! “Ze is 86 jaar, maar herinnert zich John en Els nog al te goed. Ze zou het fantastisch vinden om ze weer te zien!”