Adres Onbekend
KRO-NCRV

Oude schoolvriendin Gerry Heering

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Oude schoolvriendin Gerry Heering

Tijdens de uitzending:
Een vaste luisteraar mailt ons en verteld dat hij een Janna kent, die de zus van Gerry zou moeten zijn en heeft zelfs haar telefoonnummer! Als Janna hoort dat oud-schoolvriendin Gerry haar zus zoekt is zij meteen enthousiast en geeft de contactgegevens van haar zus door! Als Gerry haar vriendin Gerry Heering weer spreekt, kan haar gelukt niet op: ‘Oh wat geweldig dat ik je gevonden heb, jouw stem is niets veranderd.’ Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal:
Beste vriendinnen en ook nog eens dezelfde naam! Gerry leerde haar vriendin Gerrry Heering kennen op de gereformeerde Mulo in Heerde. Voor de Mulo zat Gerry op de lagere school, de school van Wissel. “Op de lagere school werd ik erg werd gepest. Mijn familie was nogal rijk en welgesteld, dat konden die kinderen niet hebben. Dus ben ik in de laatste klas verhuisd naar de christelijk-gereformeerde school in Epe. Daarna ben ik naar de Mulo in Heerde gegaan en heb ik Gerry Heering leren kennen. We waren ook bijna even oud. Gerry was van september en ik van december."

"Gerry Heering had hetzelfde rustige karakter als ik, daardoor konden we het goed met elkaar vinden. Ze was betrouwbaar en aardig. Ze speelde ook orgel, ze hadden daar zo’n traporgel in de woonkamer staan. We gingen vaak de hort op, wandelen en fietsen. Kort gezegd: we waren echt beste vriendinnen. Of ze een vriendje had? Nee, zo populair waren we allebei niet, eerlijk gezegd. Ik weet dat ze ná de Mulo naar de rechtbank van Zutphen is gegaan, om daar op kantoor te werken. Ik weet dat Gerry thuis de jongste was van drie meiden. Haar oudere zus is vrij jong overleden en haar middelste zus heette Janna."

"Ik kwam laatst een brief van Gerry Heering tegen, die had ze me gestuurd toen mijn oudste dochter geboren is, toen woonde ik samen met mijn man in Ethiopië. Toen stuurde ze me zo’n “air-letter” en daarin feliciteerde ze me. De brief was afkomstig uit Den Dolder. Door de brief ben ik me weer af gaan vragen hoe het nu met haar zou zijn. Zij moet ook 80 jaar zijn, net als ik, dus ik hoop dat ze nog leeft.


Aanknopingspunten:
* Oude vriendin Gerry Heering.
* Gerry is geboren in september 1942 en moet nu 80 jaar oud zijn
* Het gezin Heering bestond uit ouders en drie dochters: de oudste dochter is vrij jong overleden
* De middelste zus heette Janna
* Na de Mulo in Heerde is Gerry eind jaren `50 gaan werken op het kantoor van de rechtbank in Zutphen
* In maart 1965 stuurde ze een brief vanuit Den Dolder

Oude schoolvriendin Gerry Heering