Adres Onbekend
KRO-NCRV

Liefde van de bus Hennie van Doeveren

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Liefde van de bus Hennie van Doeveren

"Ik was graag nog eens bij je in de bus gestapt..."

We zitten als snel in de familie Van Doeveren, maar het duurt even voordat we ook daadwerkelijk bij Hennie uitkomen. Uiteindelijk vinden we haar in Arnhem. En wat blijkt? Ze is ook buschauffeur geworden! Ze komt aan de lijn voor Albert: "Leuk dat je me zoekt hoor, Albert! Ik was graag nog eens bij je in de bus gestapt...". Luister de fragmenten hieronder.

​Het verhaal

Albert is buschauffeur en rijdt in de jaren 90 vaak op de lijn van Nijmegen naar Groesbeek. De bus rijdt het ene uur langs kerkdorp De Horst en het andere uur langs kerkdorp Breedeweg. Op een dag stapt er iemand in die hij nooit zal vergeten: “De eerste keer dat ik Hennie van Doeveren zag weet ik nog heel goed! Ik had late dienst van Nijmegen naar Groesbeek. Ze kwam bij een halte naar me toe en vroeg of ik naar de Breedeweg ging. ‘Nee’, zei ik ‘Ik ga naar De Horst en ga pas over een uur naar de Breedeweg.’. Maar het was harstikke koud toen, middenin de winter. Dus ik zei dat ze wel met me mee mocht rijden, zodat ze niet in die kou hoefde te staan. We hebben toen anderhalf uur samen in de bus zitten kletsen!”.

Daarna kwam ze vaker in de bus bij Albert. Hennie heeft namelijk een zoon die gehandicapt is. Ze zet hem vaak af op de dagopvang in Druten en gaat dan met de bus heen en weer. Albert en Hennie brengen heel wat uurtjes samen door in zijn bus en bespreken veel: “Ze vertelde over haar zoon en haar ex-man. Maar ook dat ze het financieel moeilijk had.” Naarmate ze elkaar beter leren kennen, beginnen ze meer voor elkaar te voelen. Hennie rijdt steeds vaker mee met Albert, op ritjes waar ze eigenlijk helemaal niet mee hoeft.

Uiteindelijk maakt Albert toch een einde aan hun afspraakjes op de bus: "Ik heb een einde gemaakt aan onze relatie, wat eigenlijk nooit echt een relatie was. Hennie was er kapot van, maar ik was getrouwd en wilde mijn vrouw niet verlaten... De situatie was gecompliceerd.” Sinds zijn vrouw in 2019 is overleden denkt Albert steeds meer aan Hennie: “Ik zou graag willen weten hoe het haar verder vergaan is in het leven en hoe haar zoon terecht is gekomen. En wie weet is zij ook wel vrijgezel en kunnen we de draad misschien weer oppakken. Gezellig een avondje bij elkaar komen, wie weet waar het ons zal brengen.”


Aanknopingspunten:

* Hennie van Doeveren
* geboren rond 1951 of 1952
* woonde begin jaren 90 in de Schoolstraat in Breedeweg, Groesbeek
* had een gehandicapte zoon
* hij is waarschijnlijk geboren eind jaren 70/begin jaren 80
* hij kwam in Druten op het Boldershof en woonde daar later ook intern
* Hennie had een gele Honda destijds met kenteken FY-06-PB
* ze was een gescheiden vrouw
* later is Hennie verhuisd naar Arnhem

button arrow
button arrow
foto: KRO-NCRV via Appie

Albert zoekt Hennie van Doeveren - deel 1

Albert zoekt Hennie van Doeveren - deel 2

Albert zoekt Hennie van Doeveren - deel 3