Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriend Arnoud van Daatselaar

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. vriend Arnoud van Daatselaar

Iedereen zoekt wel iemand!

We vinden Arnold, alleen blijkt Teun het zich toch niet helemaal goed te herinneren. We waren namelijk op zoek naar een Arnoud van Daatselaar! Hoe weten we dit? Nou... hij staat bij ons op de voicemail! Gelukkig is Eemnes niet zo ver weg en staat hij zo naast Teun in de studio! "Teun staat in mijn top drie van eerlijke mensen binnen de vereniging. Ik laat hem niet barsten!" Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal én de ontmoeting.

Het verhaal
Elke week gaan studenten van de Radioschool de straat op met de vraag: zoek jij nog iemand? Op de kaasmarkt in Gouda komt verslaggever Thysa Smet de vriendelijke Teun tegen. Hij denkt meteen aan zijn oude vriend Arnold Daatselaar.

"Ik zoek Arnold Daatselaar, dat was een hartstikke fijne vent! Wij zaten samen bij de menvereniging, hij was daar de voorzitter. Arnold was nooit te beroerd om zijn handen uit zijn mouwen te steken. Als wij ergens met de paarden waren, dan moesten wij ook de mest opruimen. Dat vind ik normaal. Andere voorzitters wilden daarentegen nooit de mest opruimen, maar Arnold pakte een stoffer en bezem en ging het opruimen. Zo'n vent was dat! Op een gegeven moment is Arnold uit het bestuur gegaan en daarna hebben wij nooit meer contact gehad. Hij woonde toen op een boerderij met een manege in Eemnes."

Aanknopingspunten:
* Arnold Daatselaar
* geboren rond 1959
* geboren in Eemnes
* is voorzitter geweest van een menvereniging
* is eigenaar van een manege in Eemnes

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Reportage: Radioschool in de Regio

In de studio: Teun zoekt vriend Arnoud van Daatselaar