Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: eerste liefde Jan Dekker

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: eerste liefde Jan Dekker

Jan zou zeven jaar geleden naar Haarlem zijn verhuisd!

Wat een spanning in de studio! We vinden ontzettend veel Jan Dekkers en de juiste lijkt er niet bij te zitten. Tot aan het eind van de uitzending iemand opbelt: "Dit kan hem wel eens zijn!". In de uitzending van 13 oktober 2019 leidt deze tip tot een goed nieuw spoor: Jan zou zeven jaar geleden getrouwd zijn en met deze vrouw in Haarle zijn gaan wonen. Hij heeft ook in Beverwijk gewoond en bij de Hoogovens in IJmuiden gewerkt. Weet jij meer? Bel 0800-3030300 of mail zoeken@adresonbekend.nl!

Het verhaal
In 1975 ontmoet Patty bij dancing de Showboat in Zaandijk de twee jaar oudere en knappe Jan Dekker. Het wordt al gauw verkering: “Hij kwam me altijd ophalen in zijn groene Peugeot. Dan gingen we dansen in de Zaanstreek. Na een tijdje zei hij dan: ‘Zullen we naar Bergen gaan?’. Dan reden we daarheen met zijn auto. Altijd met muziek van Gordon Lightfoot aan, daar was hij gek op, heel romantisch. Dan gingen we dansen in Bergen.”

Het gekke is dat Patty zich niet meer kan herinneren hoe deze romantische verkering is uitgegaan na een half jaar. Patty heeft enkel goede herinneringen aan Jan: “Eigenlijk was hij alles wat je als vrouw zoekt in een man!” Jan kwam haar altijd thuis ophalen en kwam dan ook heel netjes op de koffie bij Patty’s moeder, die ook dol op Jan was. Misschien dat haar moeder haar te jong vond en ze het daarom zelf uitgemaakt heeft indertijd? “Maar eigenlijk begrijp ik er niets van, want we hadden echt een leuke tijd samen.”

Patty is al heel lang alleen en denkt nu weer vaak aan Jan. Ze wil hem graag bedanken voor de leuke tijd die ze samen hebben gehad. “Waarschijnlijk heeft hij nu gewoon een vrouw en zes kinderen, maar dat maakt niet uit. Ik wil hem gewoon zeggen hoe leuk ik het met hem vond! We hebben ontzettend gelachen samen. Ik loop nu weer vaak aan hem te denken als ik door de laantjes van Bergen wandel en ik heb de hele tijd Gordon Lightfoot muziek op staan.”

Aanknopingspunten:
* Jan Dekker
* woonde in Broek op Langedijk of Broek in Waterland (NH) met zijn familie
* is geboren rond 1953/1954
* had in de jaren 70 een groene Peugeot
* luisterde veel naar muziek van Gordon Lightfoot
* had veel donkerbruin haar en een littekentje bij zijn mond
* ging in de jaren 70 uit in Bergen en de Showboat in Zaandijk

Patty zoekt eerste liefde Jan Dekker