Adres Onbekend
KRO-NCRV

Halfbroers Mark en Edwin Kok

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Halfbroers Mark en Edwin Kok

Tijdens de uitzending:
Om Edwin en Mark Kok te vinden is er een Facebookoproep Nederland ingestuurd. Mark ziet deze oproep en spreekt een voicemailbericht in. Halfbroers Mark en Robert komen met elkaar in contact en spreken elkaar wel bijna twee uur. Maar wie kan meer vertellen over Eddy Kok? Daarvoor komen wij in contact met Ed Smit. Ed heeft vanaf 1970 gewerkt voor Eddy Kok gewerkt in de Pannenbar, hij geeft Robert meer informatie over wat voor man Eddy was. Hiernaast komen wij ook in contact met Jeffry, hij is familie van Eddy Kok: “Eddy was een flamboyante man." Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.


Het verhaal:
Toen Robert 25 jaar oud was kreeg hij ruzie met zijn moeder en kwam hij erachter dat zijn opvoedvader niet zijn echt vader is, ze zei: “Je bent net je Franse vader!” Toen vertelde zijn moeder dat ze een lange relatie heeft gehad met deze Fransman en dat hij dan ook Roberts echte vader moet zijn. Maar naast deze Fransman heeft zij ook weleens gesproken over een andere vriend met wie zij een relatie heeft gehad. Robert vertrok naar Frankrijk om ter plekke onderzoek te doen en toen bleek het niet om de Fransman te gaan, maar om die andere vriend! Eddy Kok blijkt Roberts biologische vader te zijn.

Nog maar drie weken geleden kwamen de resultaten binnen van een DNA-onderzoek die Robert is begonnen: "Ik was stomverbaasd! Opeens had ik een halfzus in Australië en een achterneef in Hongarije erbij. Mijn halfzus heet Angelina en zij vertelde dat ze een paar keer in Nederland is geweest en Eddy een aantal keer heeft bezocht. Zij had ook foto’s van hem en daar lijk ik ook erg op!"

Halfzus Angelina heeft meer informatie voor Robert. Eddy Kok heeft ook nog twee andere zoons genaamd Mark en Edwin. Beide moeten ze rond de vijftig jaar oud zijn. "Ik ben overal gaan zoeken naar Mark en Edwin. Ik heb zelfs een briefje achtergelaten op het graf van mijn vader, aan de beheerder of aan bezoekers. Daar wil ik ook mee in contact komen. Dus ik grijp alles aan."

Eddy Kok blijkt nogal een bekend figuur te zijn in Den Haag en omstreken. Zo hij had in de jaren `60 bijna alle dancings in Scheveningen, denk aan de Pannenbar, Skyclub en Chiquitabar. Ook had hij nog een restaurant in Den Haag.

Weer later kwam Eddy in de kunsthandel terecht. Hij verkocht toen schilderijen en daar was daar erg succesvol in. "Het is eigenlijk een heel apart verhaal. Mijn opa ging dan naar een museum, maakte schetsen van schilderijen en schilderde dat vervolgens thuis na. Daar werd een andere handtekening onder gezet en daar kon zoon Eddy mee de markt op."

Naast dat Eddy Kok een Hagenees was in hart en nieren, was hij ook een enorme vrouwengek. Voor zover Robert weet heeft Eddy op dit moment vier kinderen en alle vier bij een andere vrouw. "Hij heeft mij, Angelina, Mark en Edwin. Maar het zou zo maar kunnen dat er nog meer halfbroers of -zussen op de wereld rondlopen. Die mogen zich ook melden bij mij."

Aanknopingspunten:
* Halfbroers Mark en Edwin
* Beiden zoons van biologische vader Eddy Kok
* Mark en Edwin moeten nu beide rond de 50 jaar oud zijn
* Eddy is geboren in 1926 in Den Haag en overleden in 1995
* Eddy was een bekend figuur in Den Haag: hij was eigenaar van de Pannenbar, Skyclub en Chiquitabar
* Eddy is later in de kunsthandel gegaan en verkocht schilderijen
* In 1961 krijgt Eddy een dochter, Angelina, bij een Duitse vrouw, zij is dus ook een halfzus van Robert
* Mogelijk heeft Eddy Kok nog meer kinderen op de wereld gezet

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Halfbroers Mark en Edwin Kok - Deel 1

Halfbroers Mark en Edwin Kok - Deel 2

Halfbroers Mark en Edwin Kok - Deel 3

Halfbroers Mark en Edwin Kok - Deel 4