Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: 'baby' Robert van Waardenberg

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: 'baby' Robert van Waardenberg

Hij kan zich Jetty ook nog herinneren!

We vinden Robert in Alblasserdam, met een vermelding van zijn oude adres. Hij blijkt middenin een verhuizing te zitten en zijn vrouw is ook nog eens jarig, maar tussen de bedrijven door komt hij aan de lijn. Hij is heel enthousiast wanneer hij hoort dat Jetty hem zoekt. Zijn moeder leeft niet meer, maar heeft altijd veel verteld over Jetty. Als de verhuizing achter de rug is, gaat Jetty zo snel mogelijk langs bij Robert. Ze stuurt ons dan een foto van hen samen op.

Het verhaal
Jetty studeert aan de vroedvrouwenschool als Robert wordt geboren. Jetty begeleidt zijn moeder en al gauw ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee jonge vrouwen. Jetty komt vaak op visite bij moeder en maakt veel foto’s van baby Robert. In 1961 keert Jetty terug naar Suriname. De vriendinnen houden het contact in stand door elkaar brieven en foto’s te sturen. Dit verwatert na een tijdje echter.

Wanneer Jetty in 1966 voorgoed naar Nederland terugkeert, denkt zij vaak aan Robert en zijn moeder. De brieven en foto’s heeft ze altijd bewaard: “Ik zou ze graag aan Robert geven.” Jetty is erg nieuwsgierig of haar oude vriendin nog leeft en wat er van baby Robert terecht is gekomen. Jetty zocht al eerder naar haar vroegere vriendin, maar het mocht nooit baten: “Ik weet niet hoe ze heet. Ze eindigde haar brieven altijd met ‘lieve kusjes Robert’, maar haar eigen naam schreef ze nooit onder aan haar brieven.”