Oeuvre Award hoogtepunten


Kijk en luister

08 september 2017 11:35

Foto's en fragmenten! Frank Boeijen nam in een bomvolle schouwburg zijn prijs in ontvangst.

foto's: Bullet-ray

De televisieregistratie van het NPO Radio 5 Oeuvre Awardconcert wa op 10 september op NPO 1. De uitzending is hier terug te kijken >>

Voorbeschouwing in de kleedkamers

Voor de show sprak Jeanne Kooijmans backstage met optredende artiesten als Lois Lane, Paul de Munnik en Marco Borsato over hun hommages!

Fons de Poel raakte innig bevriend met Frank Boeijen


Marco Borsato: "Hij is mijn favoriete zanger"


Bij Countdown TV leerde Lois Lane 'de grote Frank' Boeijen kennen


Frank Boeijen: "30 jaar na onze eerste theatertour hier"


De broers van Frank zijn er natuurlijk ook bij


De broers van Frank zijn er natuurlijk ook bij


De hommages

Toonaangevende artiesten als Racoon, Marco Borsato, Henk Hofstede en Paul de Munnik zongen hun favoriete liedjes van de nestor:

Marco Borsato - Zeg Me Dat Het Niet Zo Is


Manuela Kemp - Koud In Mijn Hart


Henk Hofstede - Net Als Een Kind


Lois Lane - Zwart-Wit


Paul de Munnik - Vaderland


Mathilde Santing - Wat Doet U Hier Meneer


Racoon - Kronenburg Park


Sjors van der Panne & de familie - Als Schelpen In Het Zand


Het concert

Frank Boeijen gaf met zijn band 30 jaar na de eerste theatertour weer in de Nijmeegse schouwburg een bijzonder optreden! Beluister de man zelf:

Oeuvre Award Concert van Frank BoeijenLaat een reactie achter
Plaats reactie6 reacties

Geschreven door:  

Frank van der Velden

11 september 2017 - 08:46 uur

Frank, een terechte prijs voor je fantastische oeuvre. Ik heb zo ontzettend veel l.p.'s en c.d.'s gekocht in het verleden..van Captain Beefheart tot Split Enz... van David Bowie tot Frank Zappa, van Bob Dylan tot Fleetwood Mac, maar voor mij ben jij een van de grootste muzikale helden. Je muziek betekent heel veel voor mij. Als je dat maar weet. Vannacht de uitzending bekeken van 0.30 uur tot 1.30 uur. Ik had speciaal de wekker gezet, want ik moet er om 06.30 uur uit. Een eenvoudig man.
Frank van der Velden, geb. 02-02-1957.Ja ..die met die oude Volvo uit Helmond haha.


Geschreven door:  

Marc-Jan

5 september 2017 - 17:07 uur

Het was mooi om er bij aanwezig te mogen zijn. Enkele invullingen van collega muzikanten sprongen er wel echt uit wat mij betreft: Paul de Munnik (wat een stem!), Racoon (eigentijdse invulling) en ook Matilde Santing is toch wel van een klasse apart.
Zelf volg ik Franks muziek al ruim 25 jaar en hoewel ik hem een paar jaar geleden even een beetje "kwijt" was in de periode van 36,9°C en Liefde en Moed (m.u.v. de plaat Camera) is het een zeer terechte onderstreping van zijn werk en invloed op de Nederlands talige muziek. "Ik bleef eigenwijs" zong hij al in De Verzoening. En dat is maar goed ook. Hij is geen wuivende grashalm die meegaat met hoe de wind van de tijd waait maar een stevige Hollandse eik. Een man met een ziel waar we tussen de regels door soms even in mogen kijken. Muziek met veel ruimte voor eigen interpretatie. Inspirerende persoonlijkheid . Proost! Op de volgende 40 jaar, al zal hij zó oud niet worden helaas.


Geschreven door:  

Bea van Thiel

4 september 2017 - 17:30 uur

Dank jullie wel dat mijn man en ik bij deze uitreiking aanwezig mochten zijn. We hebben ontzettend genoten. Heel veel dank!


Geschreven door:  

Linda Verhelst

4 september 2017 - 15:03 uur

Het was een fantastische middag, de zanger geëerd in zijn eigen Nijmegen. 'Onze Frank' (ik woon in Nijmegen) kreeg een geheel terecht eerbetoon, na vele jaren constant prachtige liedjes te hebben afgeleverd. De andere artiesten deden het prima, maar juist dan valt het op dat zijn stem zijn grootste kracht is, die mis je dan echt bij de andere uitvoeringen.
Radio 5 bedankt voor het organiseren van deze supermiddag!


Geschreven door:  

Ria

4 september 2017 - 09:23 uur

Het was geweldig om erbij aanwezig te kunnen zijn. Ik heb zo genoten van alle artiesten en natuurlijk van het optreden dat Frank een uur gegeven heeft. Wat me het meest bij blijft is dat zijn broers en zusters hebben gezongen. Dat was erg leuk


Geschreven door:  

Petra

4 september 2017 - 00:35 uur

Het was een geweldige beleving om hier bij te mogen zijn. Het zag er mooi uit, geweldige artiesten met als hoogtepunt natuurlijk de broers en zussen van Frank met Sjors.