Artiest

Frank Ifield - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Frank Ifield
De Britse zanger en jodelaar Frank Ifield legt zich vanaf de jaren ‘50 toe op het schrijven van country en easy listeningmuziek en weer daarmee vooral in het Engeland van de jaren ’60 de juiste snaar te raken. Hij wordt de enige artiest na Elvis Presley die daar drie achtereenvolgende nummer 1-hits scoort en The Beatles spelen zelfs in zijn voorprogramma.

Vruchtbaar

Ifield wordt geboren in Engeland, maar verhuist op jonge leeftijd naar Australië. Al snel verruilt hij daar zijn school voor een loopbaan in de muziek. De eerste helft van de jaren ’60 zijn vruchtbaar; Ifield verhuist naar London en scoort daar drie achtereenvolgende nummer 1-hits, iets dat alleen Elvis Presley eerder voor elkaar krijgt. Zijn grootste succes ‘I Remember You’ wordt de eerste single die meer dan een miljoen keer verkocht wordt in Groot-Brittanië. Ifield is ook niet te beroerd om andere beginnende bands een kans te geven, zo spelen The Beatles in zijn voorprogramma

Klaplong

Vanaf midden jaren ’60 neemt zijn populariteit in Engeland af, maar in de jaren ’70 boort hij een nieuwe groep fans aan in de Benelux. Een zware longonsteking en een dubbele klaplong zorgen er uiteindelijk voor dat Ifield als zanger uitgeschakeld wordt. Hij blijft echter actief in de muziek als onder andere presentator.

Nummers Frank Ifield