Artiest

All Saints - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. All Saints
All Saints is een Britse-Canadese meidenband die vooral in de jaren 90 hits scoort. Enkele bekende nummers van de popgroep zijn: 'I Know Where Is At', 'Never Ever', 'Bootie Call' en 'Pure Shores'.

Ontstaan All Saints

In eerste instantie is All Saints een hobby-groepje van twee hartsvriendinnen uit Londen: Melanie Blatt en Shaznay Lewis. Zij nemen in 1993 het liedje 'If You Wanna Party' op in een Londense studio aan de All Saints Road. (Vandaar de naam...) Het liedje wordt een grote flop en de meiden besluiten te gaan zoeken naar wat versterking.

Zusjes Appleton

In 1995 komen de zusjes Natalie en Nicole Appleton bij de groep en All Saints neemt een tweede nummer op, getiteld 'I Know Where It's At'. Het liedje wordt een groot succes en niet veel later verschijnt de opvolger 'Never Ever'.

Succes

Met deze ballad vestigt All Saints haar naam definitief. De song wordt een gigantisch succes in binnen en buitenland. De jaren erna verschijnen de All Saints regelmatig in de roddelbladen. Nicole Appleton spant de kroon door een relatie te beginnen met (de aartsvijanden) Robbie Williams en Liam Gallagher.

William Orbit

Net op het moment dat de hele wereld denkt dat de Saints alleen nog maar bij elkaar blijven voor de roddelpers, gaan ze samenwerken met topproducer William Orbit. Voor de soundtrack van de film The Beach (met Leonardo DiCaprio) nemen ze 'Pure Shores' op. Het wordt een grote Europese hit.

Saints & Sinners

Het daaropvolgende album Saints & Sinners is ook gedeeltelijk door Orbit geproduceerd. De bliepjes en bloepjes die bij hem horen, kunnen echter niet het hele album dragen.

Split Up

Nadat ze nog een Greatest Hits-album hebben uitgebracht, besluiten All Saints in 2001 uit elkaar te gaan. Met name de gezusters Appleton liggen constant met elkaar overhoop. De vier dames proberen ieder een solo-carrière van de grond te krijgen.

Comeback

Geen enkel All Saint-lid slaagt erin een fatsoenlijk solo-project van de grond te krijgen. In 2005 leggen de dames hun ruzie bij en bereiden zich voor op een comeback. Een jaar later scoren ze met 'Rock Steady' voor het eerst sinds jaren weer een grote hit.

Nummers All Saints