Artiest

Gabriella Cilmi - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Gabriella Cilmi
Australische zangeres die al op haar 13e wordt ontdekt. Haar debuutsingle ‘Sweet About Me’ en haar eerste album Lessons To Be Learned komen begin 2008 uit, ze is dan pas 16 jaar. In 2010 komt haar tweede album, Ten, uit.

Gabriella Lucia Cilmi wordt op 10 oktober 1991 geboren in een voorstad van Melbourne, Australië. Als ze op de middelbare school mee wil doen met een toneelstuk wordt ze afgewezen. Ze vinden dat ze geen goede zangeres kan worden omdat ze te ongedisciplineerd is. Om het tegendeel te bewijzen richt ze een garageband op.

Jumping Jack Flash

Ze wordt ontdekt als ze tijdens een straatfeest in Melbourne op het podium springt en onvoorbereid ‘Jumping Jack Flash’ van The Rolling Stones zingt. Er is toevallig een belangrijke producer aanwezig die haar ziet. Ze is pas 13 jaar, maar wordt al naar Londen gevlogen en tekent daar een contract bij Island Records.

Live

Het duurt nog even voordat haar debuutalbum uitkomt maar tussendoor zit ze niet stil. Ze speelt in het voorprogramma van o.a. voormalig Sugarbabe Mutya Buena en in het voorprogramma van Rufus Wainwright tijdens zijn Australische toer.

Lessons To Be Learned

Haar debuutsingle ‘Sweet About Me’ en haar eerste album Lessons To Be Learned komen begin 2008 uit, ze is dan pas 16 jaar.  De tweede single is 'Sanctuary' en weet niet het succes van haar vorige single te evenaren.

Ten

Gabriella lijkt niet stil te kunnen zitten en gaat van optreden naar optreden. Van de opening van de Australian Open tot TV-optredens in de VS, de zangeres is druk bezig met haar zangcarrière. In 2009 gaat ze aan de slag met nieuw materiaal en hiervan is de single 'On A Mission' het eerste wapenfeit van. Haar tweede album, Ten, komt in maart 2010 uit.

Nummers Gabriella Cilmi