Artiest

Huub van der Lubbe - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Huub van der Lubbe
De zanger van De Dijk treedt in periodes dat zijn band niet speelt solo op in theaters, in muziekcafés en op literaire bijeenkomsten. In 2013 besluit hij deze liedjes op CD te zetten. Zijn eerste solo-album heet Simpel Verlangen.

De Dijk

In 1981 begint Huub van der Lubbe, onder andere samen met zijn broer Hans, de Nederlandse band De Dijk. Sindsdien hij de zanger en frontman van de band. 

Concordia

In café Zeppos te Amsterdam komen iedere dinsdagavond Huub, bassist Bart de Ruiter en pianist/componist Jan Robijns samen om de week door te nemen. Vanaf 1998 doen ze dat in dichtvorm en de groep Concordia is geboren. In 2004 verschijnt een CD met gedichten op muziek. 

Iemand Als Jij

In 2012 treedt Huub solo op met zijn theatertour Iemand Als Jij. Tijdens de tour speelt Van der Lubbe liedjes van De Dijk, Concordia en onbekend werk in uitgeklede vorm. 

Simpel Verlangen

In 2013 verschijnt het eerste echte solo-album van Huub; Simpel Verlangen. De zanger schrijft op zijn website "De afgelopen jaren deed ik, in periodes dat De Dijk niet speelde, solo-optredens. Zingend, mezelf begeleidend op gitaar. Na afloop van die optredens was er steevast vraag naar een cd met de liedjes die ik had gezongen." Het album verschijnt op CD, DVD en vinyl

 

 

Nummers Huub van der Lubbe