Artiest

Herman van Keeken - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Herman van Keeken
Zanger van het onsterfelijke 'Pappie Loop Toch Niet Zo Snel' uit 1971, een vertaling uit het Engels door Peter Koelewijn. De uit Hilversum afkomstige zanger Herman van Keeken heeft een aantal jaar daarvoor al een voorzichtige hit met 'Corrina, Corrina'. Hij overlijdt in 1995.
Herman van Keeken wint in 1959 het Jimmy Rodgers Concours. Het levert hem een platendeal met Philips op. Hoewel zijn eerste plaatje flopt heeft zijn tweede single ‘Corrina, Corrina’ (1961), een cover van Ray Peterson, meer succes. Het haalt een vijfde plaats in de Top 40. 

Makkelijk praten

De zanger werkt afwisselend solo en met zijn band The Driftin' Five. Ten tijde van zijn hit vormt hij een trio met Frans Leeman als drummer en George van Deyl op bas. Uit dit trio komt de begeleidingsband Speakeasy. 

Toch Nederlands

Na enkele geflopte singles in het Duits, Spaans en Italiaans scoort Van Keeken uiteindelijk in 1971 een Nederlandstalige hit met ‘Pappie Loop Toch Niet Zo Snel’. 

Solosucces blijft uit

In 1973 komt de samenwerking met Speakeasy ten einde en Herman van Keeken gaat solo. Hij heeft niet veel succes. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig werkt hij met zijn vrouw Anneke samen als het countryduo Herman & Angie. Van Keeken overlijdt in juni 1995.

Nummers Herman van Keeken