Artiest

Chris Farlowe - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Chris Farlowe
Britse muzikant die in de jaren '60, geinspireerd door Lonnie Donegan (de muzikant die de skiffle-muziek groot maakte) de muziek ingaat. Zijn bekendste nummer is 'Out of Time', een nummer van de Rolling Stones.
Farlowe begint als lid van de John Henry Skiffle Group, maar verlaat ze om de stap naar rock 'n roll muziek te zetten. In 1966 wordt Farlowe een contract aangeboden bij het Immediate label, waar de Stones drie jaar eerder tekenden.

Bekenden

In de daaropvolgende jaren neemt Farlowe verschillende nummers op, vele covers, onder andere van Otis Redding, met wie hij ook op het podium staat. De carriere van Chris Farlowe bracht hem samen met vele artiesten die inmiddels zelf onderdeel van de popgeschiedenis zijn (Manfred Mann, Eric Burdon).

Ongeluk

Na een auto ongeluk in de jaren '70 probeert hij opnieuw op te starten, maar zonder veel succes. Wel krijgt hij de kans om met Jimmy Page samen te werken op diens album Outrider.

21e eeuw

In de laatste jaren heeft Chris Farlowe nog enkele cds uitgebracht, waaronder Glory Bound (2001), Farlowe That! (2003) en Hotel Eingang (2008).

Nummers Chris Farlowe