Artiest

Gordon - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Gordon
Nederlandse zanger en TV-presentator, geboren op 6 juni 1968. Gordon heeft ook boeken geschreven over afvallen onder de titel: 'Morgen Begin Ik'. Gordon stond in de hitlijsten met 'Kon ik maar even bij je zijn' (1991), 'Blijf je vannacht bij mij' (1992), 'Ik hou van jou' (1992) en 'Omdat ik zo van je hou' (1995).

Toppers

Gordon boekt de laatste jaren ook veel succes met de concerten van de Toppers. Als hij en Gerard Joling een gastoptreden bij een concert van Rene Froger verzorgen, is dit zo’n succes dat de heren (na wat geharrewar) besluiten samen concerten te geven. In 2007 staan de heren voor het derde jaar voor een uitverkocht Ahoy’.

Televisie

Naast Gerard Joling heeft ook Gordon zich ontwikkeld als televisiepersoonlijkheid. Het begint met 'Joling en Gordon over de Vloer', en al snel krijgt Gordon meer programma's zoals 'Gillend Naar Huis', juryplaatsen in talentenshows en een rol als gast-anchor bij 'Boulevard'.

Shine

In 2009 treedt Gordon met Froger en Jeroen van der Boom op voor Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival. Dit doet hij met het zelf geschreven nummer 'Shine'. Het trio komt niet verder dan de halve finale.