Artiest

The Flirtations - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Flirtations
Amerikaanse damesgroep wiens aanstekelijke popmuziek begin jaren ’60 eerst verschijnt onder de naam The Gypsies. Na enkele bezettingswisselingen wordt de naam omgedoopt tot The Flirtations. Het geluid haakt aan bij de Motown-sound, maar levert pas in 1968 een grote hit op in de vorm van ‘Nothing But A Heartache’. Later plaatwerk levert weinig hitsucces meer.

The Gypsies

De geschiedenis van soul/popgroep The Flirtations kent een aanvang aan het begin van de jaren ’60 in New York als vier jonge vrouwen samen de groep The Gypsies vormen. De eerste singles slaan niet echt aan en na enkele bezettingswisselingen wordt de bandnaam vanaf 1966 The Flirtations. Na een koude start probeert de band het in Groot-Brittanië. Het Amerikaanse soulgeluid doet het daar goed en de dames - dan inmiddels gereduceerd tot een trio - scoren in 1968 hun bekendste hit ‘Nothing But A Heartache’.

Herontdekt

De daaropvolgende singles en lp’s doen het stukken minder, maar het dames-trio gaat onverminderd door met platen maken. Gedurende de jaren ’70 en ’80 verschijnen er via diverse labels platen van The Flirtations, maar grote hits blijven uit. Vanaf het begin van deze eeuw wordt de groep herontdekt door liefhebbers en The Flirtations nemt in 2007 zelfs een aantal nieuwe nummers op.