Artiest

Fay Lovsky - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Fay Lovsky
Nederlandse zangeres en multi-instrumentaliste die in 1982 een hit scoort met het kerstnummer ‘Christmas Was A Friend Of Mine’, dat uitgroeit tot een ware klassieker. Ze werkt gedurende haar loopbaan met uiteenlopende artiesten samen. Ondermeer met Henny Vrienten, Arling & Cameron, striptekenaar Robert Crumb en jazzmuzikant Eric Vloeimans. Lovsky wint in 2000 een Gouden Harp.
Fay Lovsky (geboren als Fay Luyendijk) debuteert in 1980 met de mini-lp ‘Sound On Sound’ onder de artiestennaam Fay Lovesick. Die naam verandert al snel naar Fay Lovsky. Haar tweede lp ‘Confetti’ wordt beloond met een Edison en een Zilveren Harp. De single ‘Christmas Was A Friend Of Mine’ wordt bij verschijning een bescheiden hit, maar staat heden ten dage als een ware klassieker te boek.

Doe Maar

In 1986 treedt ze toe tot The Magnificent Seven, het filmmuziek-project van voormalig Doe Maar-voorman Henny Vrienten. Gedurende de jaren negentig speelt ze samen met de groep The Veggies als huisband van het radioprogramma van presentatrice Hanneke Groenteman. En in 1994 richt ze de groep La Bande Dessinée op. Ze werkt met veel artiesten samen, waaronder striptekenaar Joost Swarte, Mathilde Santing en het Metropole Orkest.

Robert Crumb

In 2000 wint ze een Gouden Harp. Ze werkt daarna onder meer samen met duo Arling & Cameron en treedt op met befaamde striptekenaar - en musicus - Robert Crumb en op het North Sea Jazz-festival samen met Pat Metheney. In 2007 werkt ze samen met jazztrompettist Eric Vloeimans op diens album ‘Gatecrashin’.