Artiest

The Real Thing - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Real Thing
Real Thing is een Britse soulgroep die midden jaren zeventig enkele hits scoorde. Real Thing beleeft zijn hoogtijdagen tussen 1976 en 1980. Leadzanger Eddie Amoo is voormalig lid van The Chants, een band die enkele uitstekende beat singles op zijn naam had staan. Commercieel succes had de groep echter amper, en dus zoekt Amoo zijn heil bij Real Thing.

Real Thing

Met de komst van Amoo wordt in 1976 Real Thing gevormd. De zoetgevooisde soul van de band wordt geslikt als zoete koek, en debuutsingle 'You To Me Are Everything' haalt de nummer één-positie in de UK Chart. Ook opvolger 'Can't Get By Without You' wordt een grote hit, maar daarna lijkt Real Thing in de vergetelheid te geraken.

Comeback

In 1979 beleeft de groep een geslaagde comeback. Met het Star Wars-gerelateerde 'Can You Feel The Force' bereikt Real Thing de top 5 van de Britse hitlijst en bovendien maken ze met deze track naam bij het disco-publiek. Het materiaal dat hierop volgt, slaat echter niet aan.

Sample

Real Thing laat niets meer van zich horen, maar in 2005 schallen de melodiëen van de Britse formatie plotseling weer uit de speakers. Het betreft een sample van hun nummer 'Love's Such A Wonderful Thing', gebruikt door Freeloaders. Deze band scoort mede dankzij Real Thing een hit met 'So Much Love To Give'.