Artiest

Aaron Neville - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Aaron Neville
In 1941 werd in New Orleans, Louisiane, Aaron Neville geboren. Deze soulzanger heeft twee carrières gehad: een solocarrière met diverse hits en zelfs Grammy's, en een met The Neville Brothers.

Grammy

In 1966 scoorde Aaron Neville zijn eerste grote hit met het nummer Tell It Like It Is. Het duurde daarna echter een behoorlijke tijd voor hij weer voet aan de grond kreeg in muziekland. In 1989 sloeg hij de handen ineen met Linda Ronstadt, en dat bleek een gouden zet te zijn. Samen maakten ze het album "Cry Like A Rainstorm, Howl Like the Wind". Het album bracht monsterhits voort, zoals "Don't Know Much", "All My Life" en "When Something's Wrong With My Baby". Voor de eerste twee nummers sleepten ze zelfs een Grammy in de wacht.

New Orleans

Aaron Neville werd geboren in New Orleans, Louisiana. Hij trouwde op zijn achttiende met Joel, en bleef bij haar tot ze in 2007 overleed. Samen woonden ze in New Orleans, tot de orkaan Katrina toesloeg in 2005. Ze vertrokken op tijd naar Memphis, Tennessee, maar hun huis werd verwoest. In 2006 maakte Neville het album "Bring It On Home... The soulclassics", met bekende nummers van onder andere Otis Redding, Marvin Gaye, Curtis Mayfield en Sam Cooke. Hij werkte voor dit album - wat gemaakt werd om aandacht te vragen voor Katrina - samen met onder meer Chaka Khan, Mavis Staples en Art Neville. In 2008 keerde Aaron terug naar New Orleans, om zoals altijd het New Orleans Jazz and Heritage Festival af te sluiten; dat weer voor het eerst plaats vond sinds Katrina.

Nummers Aaron Neville