Artiest

Atomic Kitten - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Atomic Kitten
Populaire meidengroep met allemaal Baby Spice-jes. Atomic Kitten scoort vanaf 2001 hits met o.a. 'Whole Again' en de covers 'Eternal Flame' en 'The Tide Is High'. In het voorjaar van 2003 verschijnt de single 'Be With You'.

Elizabeth McClarnon, Natasha Hamilton en Kerry Katona worden in 1999 door Andy McCluckey (Orchestral Manoeuvers In The Dark) bij elkaar gebracht en tekenen datzelfde jaar nog een contract bij Innocent Records. Het succes komt direct. De singles 'Right Now' en 'See Ya' halen de top 10 in Engeland en met 'Whole Again' haalt de groep de nummer 1-positie. Ook in Nederland wordt de single een grote hit.

Wissel

Kerry laat in september 2000 weten dat ze al een jaar een relatie heeft met Bryan McFaden van Westlife. Ook verwachten de twee een baby. De twee verloven zich al snel en Kerry verlaat de groep. Jenny Frost neemt haar plek in. De cover van de Bangles', 'Eternal Flame', overtreft het succes van 'Whole Again'. Al snel komt in het nieuws dat ook 'Be With You' van de Bangles onder handen genomen gaat worden, maar dit berust op een misverstand. 

Nummers Atomic Kitten