Artiest

Dave Davies - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Dave Davies
Zoals zijn website al aangeeft is Dave Davies de grondlegger en leadgitarist van de Engelse rockband The Kinks. Samen met zijn broer Ray is hij verantwoordelijk voor nummers als 'You Really Got Me', 'All Day And All Of The Night' en het veelal luidkeels meegezongen 'Lola'.
Dave Davies' eerste stappen solo doet hij met het nummer Death Of A Clown', uit 1967. Dit wordt een aardig succes voor hem, maar het lukt hem in de jaren zestig en zeventig niet om solo het succes wat hij met de Kinks heeft, te evenaren.

Drietal albums

Pas in de eerste helft van de tachtiger jaren komt de solocarrière van Dave echt van de grond. Er verschijnen een drietal albums (Dave Davies, 1980; Glamour, 1981, Chosen People, 1983)  waarvan de eerste het meest succesvol is. Ondertussen wijdt hij zich nog steeds aan composties voor The Kinks.

Bug

In de tweede helft van de negentiger jaren wordt het stil rond The Kinks. Ray Davies start met zijn Storyteller solo-tournee; ook Dave verlegt zijn aandacht naar eigen werk en brengt in 2002 de cd Bug uit via het Koch-label.

Tournee

Ook neemt Dave Davies uitgebreid de tijd voor een tournee, zowel in Europa als de Verenigde Staten. Het touren stopt in 2004 abrupt als Dave Davies in Londen tijdens een promotietour in het BBC-gebouw een beroerte krijgt.

Na de beroerte

Na twee jaar relatieve stilte brengt hij in 2006 een verzamel-cd uit waarop als bonus het eerste liedje staat wat opgenomen is na de beroerte, 'God In My Brain'. In 2007 brengt hij wederom een studioalbum uit, Fractured Mindz in 2008 gevolgd door de live cd: Belly Up live at the Belly Up 29 april 1997.