Artiest

Edsilia Rombley - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Edsilia Rombley
Edsilia Rombley (Amsterdam, 1978) is een Nederlandse zangeres die doorbreekt door het winnen van de Nederlandse en Europese Soundmixshow in 1997 en door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. De single 'Hemel En Aarde' is het begin van een lange muzikale loopbaan.

Songfestival 1998

In 1998 doet Edsilia mee aan het Eurovisiesongfestival in de UK. Ze behaalt de vierde plek. Het grootste Nederlandse succes sinds Teach-In in 1975. Het songfestivalnummer 'Hemel & Aarde' wordt geschreven door Fluitsma & Van Tijn. De zangeres behaalt de 10e plek in de Mega Top 50 met de single.

Engels- vs Nederlandstalig

Rombley brengt na haar songfestivalavontuur twee Engelstalige albums uit; Edsilia (1998) en Face to Face (2002). Die laatste wordt ook in Duitsland uitgebracht. Beide albums worden echter geen groot succes. Edsilia gooit het over de Nederlandstalige boeg met het album Meer Dan Ooit (2007). En met succes! Het album behaalt de 6e plek in de Album Top 100. Met de single 'Nooit Meer Zonder Jou' doet Rombley weer mee aan het Songfestival in 2007. Maar ze besluit op het laatste moment om het nummer te laten vertalen in 'On Top Of The World'. Ze haalt de finale van het Songfestival niet.

Verzamelalbum

In 2011 viert de zangeres het 15 jarige bestaan van haar carrière met het verzamelalbum Uit Mijn Hart. Op het album staat het duet met Ruth Jacott 'Uit Het Oog Niet Uit Mijn Hart'. Het is een lang gekoesterde wens van Rombley om met Ruth Jacott een nummer op te nemen.

Sweet Soul Music

Edsilia Rombley brengt in het voorjaar van 2013 haar album Sweet Soul Music uit. Het album bevat soulklassiekers die ze opgenomen heeft met het Metropole Orkest. Voor de repertoire keuze heeft Edsilia de hulp ingeroepen van muziekkenner Leo Blokhuis, net als Edsilia een grote soulliefhebber. Het album is geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis en ook de stemmen van haar muzikale zussen Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis zijn te horen. Daarnaast zingt Edsilia een duet met Ruben Hein.