Artiest

Ann Peebles - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Ann Peebles
De in 1947 in St. Louis, Missouri geboren Ann Peebles scoort als grootste hit "I Can't Stand The Rain" in 1973, een nummer dat nog vele malen gecoverd en gesampled is.

Nachtclub

In 1968 zint Ann Peebles in een Memphis Nachtclub. Daar zat Gene "Bowlegs" Miller van Hi Records. Hij valt als een blok voor haar stem en tekent haar meteen bij zijn label. In de jaren daarna zint ze veel voor Hi Records en schrijft ze ook mee met de songwriter Don Bryant. In 1974 trouwt ze met hem.

Can't Stand The Rain

Haar eerste album komt uit in 1969; "This Is Ann Peebles", maar het doet helaas weinig. Haar grootste succes scoort Ann in 1974, als het album "I Can't Stand The Rain" uitkomt. Het wordt positief ontvangen, zowel door critici als door publiek. De gelijknamige single belandt op nummer 6 in de U.S. R&B Chart. In de jaren daarna is het nog vaak gecoverd, door meerdere artiesten. In 1984 covert Tina Turner het nummer en maakt er een grote hit van in Amerika en Europa. De laatste die aan de haal gaat met het nummer is Missy Elliott. In 1997 scoort zij een hit met "The Rain (Supa Dupa Fly)". 

Nummers Ann Peebles