Artiest

LeAnn Rimes - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. LeAnn Rimes
Texaanse (country) zangeres die op 13 jarige leeftijd twee Grammy's in de wacht sleept voor Blue (1996). LeAnn Rimes verkoopt van haar debuutalbum meer dan 8 miljoen platen in de Verenigde Staten. Het grote publiek in Nederland gaat voor de bijl met 'How Do I Live' en 'Can't Fight The Moonlight', een muzikale bijdrage aan de film Coyote Ugly (2000).
De in Mississippi geboren maar in Texas opgevoedde LeAnn Rimes doet op zeer jonge leeftijd mee met talentenjachten. Ze is elf wanneer bij een klein label haar eerste CD verschijnt. Dat jaar, 1993, ontdekt Bill Mack, een disc jockey en een promoter, het meisje en ontfermt zich over haar. Mack heeft een liedje voor haar liggen dat hij in de jaren '60 (voor Patsy Cline) heeft geschreven: 'Blue'.

Hit in Nederland

In 1995 doet LeAnn zo'n honderd optredens en Mack regelt een contract voor zijn talentje. In 1996 verschijnt Blue. Het album wordt een ongekend succes. Meer dan 8 miljoen CD's worden er in de Verenigde Staten van verkocht. 'How Do I Live' is terug te vinden op het (tussendoor)album You Light Up My Life: Inspirational Songs (1997). Het wordt een grote hit voor LeAnn Rimes in Nederland.

Coyote Ugly

In 2000 verschijnt de film Coyote Ugly. Op de soundtrack zijn vier liedjes van de zangeres te vinden, waaronder 'Can't Fight The Moonlight'. Deze single betekent de definitieve doorbraak van de zangeres in ons land. Een aantal weken is het de best verkopende single van Nederland. Het door Dianne Warren geschreven nummer krijgt ook een plekje op I Need You (2001). Het album bevat naast de hit ook 'Written In The Stars', een duet met Elton John. Het patriottistische God Bless America wordt een maand na de aanslagen op 11 september 2001 uitgebracht. In 2002 verschijnt Twisted Angel met daarop de single 'Life Goes On'.