Artiest

Gerhard Wendland - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Gerhard Wendland
Een Duitse schlagerzanger die voor de tweede wereldoorlog al actief is als zanger. Na de oorlog bouwt hij in Duitsland een succesvolle carriére op die in 1961 ook buiten de landsgrenzen een hit oplevert in de vorm van ‘Tanze Mit Mir In Den Morgen’, dat in Nederland een nummer 1-notering behaalt.

Advocaat

Wendland ziet voor zichzelf een loopbaan als advocaat weggelegd, maar wordt overgehaald om het in de muziek te proberen. Hij studeert voor operazanger en neemt al in 1938 zijn eerste plaat op. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog dient hij in het Duitse leger. Na de oorlog pakt hij de muzikale draad weer op. In 1951 breekt hij in Duitsland door met ‘Das Machen Nur Die Beine von Dolores’ waarna hij ook in verschillende films opduikt.

Nederland

Tien jaar na zijn doorbraak scoort hij zijn grootste hit met ‘Tanze Mit Mir In Den Morgen’, dat ook in Nederland een grote hit wordt. Ook de opvolgers doen het in zowel Duitsland als Nederland goed, maar daarna neemt het succes af. Na zijn hit ‘Nein, Nein, Nein’ in 1966 is het afgelopen met de hits, maar Wendland blijft tot in de jaren ’70 platen opnemen. Hij overlijdt in 1996 op 74-jarige leeftijd na een langdurig ziekbed.

Nummers Gerhard Wendland