Artiest

Magna Carta - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Magna Carta
Deze Britse folkband wordt opgericht in 1969. Spil van de groep is zanger/gitarist Chris Simpson. In de jaren zeventig boekt de groep succes, maar wordt ze geplaagd door wisselende line-ups. Simpson ontmoet begin jaren tachtig zangeres Linda Taylor, met wie hij in 1990 trouwt. Vanaf dat moment vormen ze samen de vaste kern van de groep die in 2009 - na veertig jaar - stopt.

Magna Carta wordt in 1969 opgezet door onder andere Chris Simpson. Het eerste - professionele - optreden doet de band op het Cambridge Folk Festival en het debuutalbum is al snel een feit. Het weede album Seasons betekent de doorbraak voor de groep. Single ‘Airport Song’ wordt ook in Nederland een hit, waar de band erg populair blijft gedurende de lange loopbaan.

Linda Taylor

Magna Carta wisselt veelvuldig van leden, maar Robinson blijft doorgaan met optreden (wereklijk alle windstreken worden aangedaan) en platen maken. Begin jaren tachtig ontmoet hij zangeres Linda Taylor, die zich al snel bij de band voegt en samen met Robinson de creatieve motor van de band gaat vormen. De twee trouwen in 1990.

Matt Barnhoorn

De band met Nederland blijkt uit de vele optredens die ze hier doen en platen die ze hier maken. Ondertussen maakt ook een Nederlander deel uit van de groep: Matt Barnhoorn, die onder andere viool speelt. Op 11 mei 2009 bestaat Magna Carta veertig jaar. Op diezelfde dag stopt de groep ermee.

Nummers Magna Carta