Artiest

Esther Phillips - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Esther Phillips
Esther Mae Jones (Galveston, Texas, 1935) werd al als jong meisje ontdekt. Toen ze veertien was, won ze een amateurtalentenjacht. Daarna ging het balletje rollen en maakte ze vele albums in de R&B, blues en country. Haar grootste hits waren "Home is Where the Hatred is" en "Release Me". Ze overleed in 1984 aan de gevolgen van drugsgebruik.

Johnny Otis

Na het winnen van een zangtalentenjacht op haar veertiende, sluit Esther zich aan bij Johnny Otis' reizende revue: "The Californian Rhythm & Blues Caravan", onder de naam Little Esther. Een jaar later, in 1950, scoort ze hits met "Double Crossing Blues", "Mistrusting Blues" met Mel Walker, "Misery" en "Deceivin' Blues". Ze stopt bij Savoy Records en met Otis en dat was voorlopig het einde van haar succes. Ook een heftige drugsverslaving had daar mee te maken.

The Beatles

In de jaren 60 maakte ze een comeback. De cover "And I Love Him" van een nummer van The Beatles zorgt niet alleen voor succes, maar ook voor haar eerste optreden in de UK; The Beatles vliegen haar namelijk in. In 1972 brengt ze "Home is Where The Hatred Is" uit, een nummer over drugsverslaving. Drie jaar later komt haar grootste hit "Release Me" uit. Ze blijft albums en singles uitbrengen. In 1984 overlijdt Esther Philips aan de gevolgen van drugsgebruik. Haar begrafenis wordt geregeld door Johnny Otis.

Nummers Esther Phillips