Artiest

Lobo - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lobo
Nadat hij eind jaren zestig in enkele kleine bandjes ploetert, wil het voor singer/songwriter Rolan Kent Lavoie pas echt lukken als hij onder de naam Lobo de singe ‘Me And You And A Dog Named Boo’ uitbrengt. Die wereldhit zorgt voor een vruchtbare periode in de jaren zeventig. Hij maakt nog steeds platen en is vooral populair in Azië.
Singer/songwriter Lavoie speelt in de jaren zestig onder andere samen met de dan nog onbekende Gram Parsons in The Rumours. Na nog enkele bands te verslijten, besluit hij het op eigen houtje te proberen. Onder de naam Lobo boekt hij zijn eerste grote succes: ‘Me And You And A Dog Named Boo’ haalt in Nederland een zesde plaats en is ook in de rest van de wereld een hit.

Hitnoteringen

Lobo volgt de single op met nog enkele hitnoteringen in diverse landen - daaronder singles ‘She Didn't Do Magic’ en ‘I'd Love You To Want Me’, dat internationaal gezien zijn grootste hit wordt, maar in Nederland de hitlijsten mist. Zijn populariteit neemt echter af, ondanks een veelvoud aan albums en singles.

Pensioen

In Azië blijft Lobo onverminderd populair; zijn succes concentreert zich eind jaren tachtig en in de jaren negentig in dat gebied. In 1997 gaat Lobo met pensioen, om daar enkele jaren later alweer uit te komen; in 2000 schrijft hij weer nieuw materiaal, waaronder enkele kerstsingles. In 2006 staat hij ook weer op de planken en twee jaar later verschijnt er ook weer een nieuw album.