Artiest

Ronan Keating - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Ronan Keating
Frontman van de Ierse jongensgroep Boyzone. Naast zijn succes als zanger weet Ronan Keating zich ook te ontpoppen als succesvol presentator van onder andere de MTV Awards en als liedjesschrijver, onder andere voor het Eurovisie Songfestival in 2009. 'When You Say Nothing At All' en 'Life Is A Rollercoaster' zijn een paar voorbeelden van solo-hits.

Boyzone en Westlife

Vanaf 1993 tot 2000 is Ronan zanger bij de boyband Boyzone. Na het uit elkaar gaan van Thake That is Boyzone de meest populaire jongensgroep van dat moment. Keating is tevens oprichter en co-manager van Westlife.

Na Boyzone

Voor de film Notting Hill neemt hij het nummer 'When You Say Nothing At Al' op. Het zoete nummer haalt in de zomer van 1999 de Top 10 en maakt van Keating een nog groter tiener-idool dan hij al was. Ook 'Love Is A Rollercoaster' uit 2000 wordt een top 10-hit. Met de Garth Brooks-cover 'If Tomorrow Never Comes' boekt Ronan Keating in 2002 zijn grootste hit. In 2009 schrijft hij nog het Songfestival liedje voor de artiest Brinck uit Denemarken.

Overlijden Stephen Gately

Op 10 oktober 2009 sterft Boyzone-lid en beste vriend van Ronan, Stephen Gately, volkomen onverwacht in zijn slaap tijdens een verblijf op Mallorca op 33-jarige leeftijd. De overgebleven leden van Boyzone brengen in januari 2010 het nummer 'Gave It All Away' uit ter nagedachtenis aan Gately.

Fires

2012 begint stroef voor de sympathieke Ierse zanger. Zijn huwelijk met Yvonne Connolly loopt op de klippen. Maar in augustus van dat jaar komt hij evengoed met een nieuw album; Fires. Het is zelfs een vrolijk pop-album geworden. De gelijknamige single ‘Fires’ verschijnt in dezelfde maand.