Artiest

Frans Bauer - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Frans Bauer
Zeer populaire Nederlandstalige zanger die in 1994 doorbreekt met 'Als Sterren Aan De Hemel Staan'. Frans Bauer raakt bij het grote publiek bekend door zijn 'optreden' in het Robert ten Brink-programma All You Need Love. In 1995 komt het album Voor Jou van niets binnen op de eerste plaats van de albumlijst. Frans Bauer viert in 2003 zijn 10-jarig jubileum als artiest.

Frans Bauer is vanaf september 2003 te zien in een achtdelige docusoap. De zanger woont samen met Mariska en zijn twee zoontjes, Christiaan en Jan in Fijnaart (West-Brabant). De camera's volgen het gezin tijdens de vakantie en zijn aanwezig bij optredens in Duitsland. De grand finale van de docusoap is een verslag van de vier optredens in Ahoy', Rotterdam. 

Prijzen

Intussen is hij overladen met prijzen (waaronder de Edison voor beste zanger) en een koninklijk lintje. Frans Bauer wordt in 1973 geboren in Roosendaal. Als klein jongetje al wil hij artiest worden, en op zijn negende brengt hij zijn eerste single uit (oplage 500 stuks). Hij neemt zanglessen en treedt op in voorprogramma's van bekende Nederlandse artiesten. Hij blijft jaarlijks singles in eigen beheer uitbrengen die hij deur aan deur verkoopt, waardoor hij een trouwe fanbasis opbouwt. Met zijn optreden in 'All You Need Is Love' breekt hij bij het grote publiek door. 

Te volks

Hij brengt verschillende platen uit en scoort regelmatig hits. Het grote publiek hoort er echter weinig van omdat landelijke stations weigeren zijn muziek te draaien. Ze vinden hem te volks en hij zou daarom niet in hun programmering passen. 

Duitsland

Maar niet alleen in Nederland is hij succesvol, ook in Duitsland brengt hij verschillende albums uit en in 1996 breekt hij door in alle Duitssprekende landen. Door al deze successen sleept hij de ene na de andere prijs in de wacht, hij tekent miljoenen contracten en hij wordt in 2004 onderscheiden met een lintje. Zijn fanclub is een van de grootste in Europa en hij doneert relatief veel aan goede doelen. 

Kabouter Plop

In september van 2005 komt zijn single 'Hé, Lekker Ding uit'. Hij neemt een videoclip op in Zuid-Afrika en hij speelt een excentrieke en muzikale kabouter in de filmversie van Kabouter Plop.

Poliep

Als gevolg van een poliep op zijn stembanden moet Frans Bauer eind 2006 zijn volledige concertreeks in Ahoy' afzeggen. De optredens worden in april 2007 ingehaald.

Trouwen

Tijdens een persconferentie in maart 2007 maakt Frans bekend dat hij en zijn 'Maris' in de zomer van 2008 gaan trouwen. Vanaf 2009 presenteert Frans het populaire TROS-programma Bananasplit. En vanaf augustus 2013 is hij te zien in zijn TV-programma Viva La Frans.

Doe Nou Niet

Frans vindt dat in de mooiste jaren nog moeten komen. Althans als we kijken naar de titel van zijn album De Mooiste Jaren Komen Nog (2013). Als voorloper op dit album verschijnt augustus van dat jaar de single 'Doe Nou Niet'