Artiest

Klaatu - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Klaatu
In 1973 in het Canadese Toronto opgerichte groep die in 1976 het opzienbarende debuutalbum Klaatu het licht laat zien. Het geluid van het album doet menig popcriticus denken aan The Beatles.
De platenmaatschappij verstrekt geen informatie over de groep en langzaamaan ontstaan er een hype rond Klaatu. Zijn dit de nieuwe Beatles? Of is het zelfs een nieuw project van de Liverpoolse heren zelf?

Hype-ballon

Sommigen menen zelfs geheime boodschappen te horen. Als Klaatu gewoon blijkt te bestaan uit Terry Draper, John Woloschuck en Dee Long spat de hype-ballon uiteen. De tweede lp Hope die al een tijdje klaar is en ligt te wachten tot de hype over is, stelt teleur.

Onenigheden

Ook de volgende lp’s brengen niet het verwachtte succes, ook al door onderlinge onenigheden. De band stopt in 1982. De leden slaan ieder een andere weg in, al dan niet in de muziek. Een aantal keer komt de groep bij in de poging een reünie-toer op te zetten. Alleen in Azië blijkt in de jaren ‘90 ouder Klaatu-materiaal op cd plotseling aan te slaan.

Nummers Klaatu