Artiest

Stretch - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Stretch
Engelse rockband die halverwege de jaren ’70 het licht ziet, als meelifters op het succes van bands als Deep Purple en Free. De klassieker ‘Why did you do it?’ van het debuutalbum Elastique (1975) is hun grootste wapenfeit.

Nep-Fleetwood Mac

De band is door een manager in 1974 bij elkaar gebracht om als nep-Fleetwood Mac tourverplichtingen van die net uit elkaar gevallen groep af te maken. Het bedrog is maar van korte duur, maar de vier leden besluiten zelf verder te gaan.

Bluesrockers

Zanger/gitarist Elmer Gantry (pseudoniem voor Dave Terry, speelde eerder in Elmer Gantry’s Velvet Opera) en gitarist/songwriter Kirby Gregory (ex-Curved Air) vormen de kern van Stretch. De bluesrockende groep maakt meer albums: You Can’t Beat Your Brain For Entertainment (1976) en Life Blood (1977).

Forget the Past

In 1978 komt met het album Forget The Past een eind aan de discografie van Stretch. Geen van de latere lp’s kwam muzikaal en commercieel gezien in de buurt van het debuutalbum. Gantry werkt later mee aan albums van Alan Parson, Cozy Powell en Jon Lord.

Greatest Hits

De band lijkt een zachte dood te sterven maar komt in 2007 met een Greatest Hits-album en en gaat zowaar op tournee met de Jeff Healey Band bij wie ze in het voorprogramma spelen.