Artiest

Liverpool Express - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Liverpool Express
Britse pop/rockband die het als middenmoter in de hitlijsten goed doet in de jaren zeventig. Hun grootste succes is single ‘You Are My Love’, dat het niet alleen in commercieel goed doet, maar ook een favoriet blijkt van Paul McCartney.

Liverpool Express wordt in 1975 opgericht door Bill Kinsley, die daarvoor actief is in The Merseybeats en The Merseys. De groep legt zich toe op pop/rockmuziek en maakt aanvankelijk een koude start met de single ‘Smile’, maar de opvolger blijkt een voltreffer. ‘You Are My Love’ wordt ook een hit in Nederland en bereikt hier in 1976 de zestiende plek.

Prins Charles

De populariteit van de band is in Zuid-Amerika nog een maatje groter; Liverpool Express is één van de eerste - buitenlandse - groepen die in grote stadions in Rio de Janeiro speelt. Terug in eigen land wordt er opgetreden met onder andere Rod Stewart en kroonprins Charles vraagt de band persoonlijk om voor hem op te treden tijdens een groot gala. De groep neemt nog enkele platen op en doet tot aan het begin van de jaren tachtig Europa rond, maar daarna lijkt Liverpool Express opgebrand.

Paul McCartney

Ex-Beatle Paul McCartney noemt ‘You Are My Love’ begin jaren negentig in een interview een van de beste liedjes ooit geschreven. Verschillende ex-leden duiken op in groepen als Harlan Cage of als sessiemuzikanten en producers. Liverpool Express komt weer bij elkaar en maakt in 2003 een comeback album getiteld Once Upon A Time. Met enige regelmaat is de groep ook nog live te zien.

Nummers Liverpool Express