Artiest

Deacon Blue - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Deacon Blue
Schotse band die begin 1993 een hit scoort met 'Your Town'. Het succes is van korte duur, want een jaar later houdt Deacon Blue er mee op.

De Schotse singer/songwriter Ricky Ross richt in 1985 een band op en noemt deze Deacon Blue, naar het liedje 'Deacon Blues' van Steely Dan. Het allereerste optreden dat de band geeft, is als voorprogramma van The Waterboys. In 1987 verschijnt het debuutalbum: Rainy Town. De single 'Dignity' haalt in Nederland de Top 40 niet, maar trekt wel de aandacht van menig radiomaker. In Engeland is de band succesvol. De echte doorbraak van Deacon Blue in Nederland komt pas in 1993 met 'Your Town'. De single is terug te vinden op Whatever You Say, Say Nothing (1993), geproduceerd door Paul Oakenfold,

Stop

Omdat de doorbraak in de Verenigde Staten uitblijft, houdt Deacon Blue er in de zomer van 1994 houdt de band er mee op. Ricky Ross gaat solo verder en brengt twee cd's uit: What You Are (1996) en New Recording (1997). Maar ook in zijn eentje krijgt hij het niet voor elkaar de Amerikanen te bereiken. In mei 1999 komt Deacon Blue weer bij elkaar. De heren worden gevraagd voor een aantal concerten in Europa. De band neemt ook nog een album op: Walking Back Home (1999). In 2000 verschijnt de verzamelaar Our Town: Greatest Hits.

Nummers Deacon Blue