Artiest

Patti Austin - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Patti Austin
Patti Austin werd geboren op 10 augustus 1950 en was vijf jaar later al een professioneel zangeresje.

Ze groeit op als protégé van Dinah Washinton en Sammy Davis Jr. Desondanks scoort ze haar eerste hit pas als ze 19 is. In 1969 breekt de single "Family Tree" door in de R&B Top50, maar het succes zet niet door. Haar debuutalbum volgt pas zeven jaar later in 1976 en wordt geperst onder de naam "End of a Rainbow".

Eén nummer 1 hit

In de jaren die volgen brengt ze verschillende albums uit met wisselend succes. Ook zingt ze veel mee op platen van anderen, zoals Houston Person, Noel Pointer, Ralph McDonald, Angela Bofill en Roberta Flack. Nadat ze in 1981 ook op het album "The Dude" van Quincy Jones meezingt komt ze onder contract van Jones' Qwest label en scoort ze een nummer 1 hit met de popsong "Baby Come to Me", afkomstig van haar LP "Every Home Should Have One". Ze blijft onder contract bij Quincy Jones in de jaren tachtig, maar kan het succes nooit meer evenaren.

Jazzy sound

In de jaren negentig legt ze zich toe op een meer jazzy sound, waarbij ze zelfs een Ella Fitzgerald tribute album "For Ella" opneemt. In 2011 maakt ze een album dat toch weer meer pop geörienteerd is. Sound Advice wordt geproduceerd door Greg Phillinganes.