Artiest

Yellow Pearl - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Yellow Pearl
Yellow Pearl doet in 2004 mee aan het Nationale Songfestival met hun nummer 'For You An Me' en weet in de finale te belanden. De band bestaat uit zes vrienden. Het zingen hebben ze zichzelf allemaal aangeleerd. Hun motto is: eerst hard werken en dan hard feesten.

Amerika

Yellow Pearl wordt eind 2002 opgericht door zanger/componist Emiel Pijnaker. Emiel is dan net terug uit Amerika, waar hij een tijd in Los Angeles en New York woont en onder andere werkt met Madonna's label Maverick en Aaron Postil (Guns 'n' Roses). 

Vrienden

Samen met zijn Apeldoornse muziekvrienden Sander Keuls, Emiel Goedkoop, Myrddin Hoogenraad en Viktor Beekman wordt in hoog tempo gewerkt aan een nieuw repertoire. Als Guzz Genser (ex-Wild Romance) zijn drumkwaliteiten aanbiedt, is Yellow Pearl een feit. 

For You and Me

Het Nederlandse publiek maakt in februari 2004 voor het eerst kennis met de Yellow Pearl-sound, die bestaat uit een aanstekelijke combinatie van pop, rock en soul. De band tekent een platencontract bij BMG Records en de single 'For You and Me' komt in de hitlijst. 

Podiumervaring

Intussen heeft Yellow Pearl al ruime podiumervaring. De band speelt op onder andere De ronde van Texel, de Nijmeegse Vierdaagse Feesten, de Uitmarkt', de Zwarte Cross. In de Paradiso verzorgt de band in april 2006 het voorprogramma van Thin Lizzy, en tevens voor Mothers Finest in P3.

Album

Samen met producer Stephen van Haestregt (drummer Within Temptation) wordt in 2006 het debuutalbum The Rebel in You opgenomen. En met succes, de eerste single 'See You Again' is een top 10 hit en het album krijgt veel lovende recensies. 

Films

Ook in 2007 zit de band niet stil. De heren worden benaderd door een Amerikaanse filmproducente om muziek te schrijven voor twee films, en er wordt tevens gewerkt aan een nieuw album.

Nummers Yellow Pearl