Artiest

Jennifer Warnes - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Jennifer Warnes
Deze zangeres is het best bekend van haar samenwerking met drie mannen. Met Joe Cocker zingt ze de Top 40-hit ‘Up where we belong’. Ze brengt een CD uit met nummer van haar vriend Leonard Cohen. Voor de film Dirty Dancing brengt ze met Bill Medley de klassieker ‘(I’ve had the) Time Of My Life’

Jennifer Warnes’ talent wordt al vroeg ontdekt. Op haar zevende krijgt ze haar eerste platencontract aangeboden. Die wordt echter geweigerd door haar vader. 

De eerste stap

Op haar twintigste wordt ze bekend door haar medewerking aan het programma The Smother Brothers Comedy Hour. Ook brengt ze tussen 1968 en 1972 drie soloalbums uit, geen van allen een groot succes.

Solo en in duet

Als haar solocarrière niet van de grond wil komen, wordt Jennifer achtergrondzangeres bij Leonard Cohen. Met haar vierde album Jennifer Warnes (uit 1977) heeft de zangeres meer succes. In de Nederlandse Top 40 zien we haar echter voor het eerst in een duet met Joe Cocker. Samen zongen zij het nummer ‘Up Were We Belong’, voor de film An Officer and a Gentleman.

Cohen

Begin 1987 brengt Warnes het album Famous Blue Raincoat uit, een verzameling van Cohen-nummers. Aan het einde van dat jaar neemt ze een duet voor de film Dirty Dancing op met Bill Medley. ‘(I’ve Had) The Time Of My Life’ wordt een internationaal suces. 

Op haarzelf

Na maar liefst vier platenmaatschappijen versleten te hebben brengt Warnes in 2001 een solo-CD onder een eigen label uit: The Well.