Artiest

The Shirts - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Shirts
Amerikaanse band uit Brooklyn in New York, met Annie Golden als blikvangende zangeres. Halverwege de jaren ’70 krijgen ze het voor elkaar een aantal keer op te mogen optreden in de befaamde CBGB, eerst als voorprogramma van onder meer de Talking Heads.

Langzaam maar zeker spelen ze zich in de kijker van de grote platenmaatschappijen. Het eerste album, The Shirts geheten, nemen ze op in Londen en komt uit in 1978. Golden speelt in diezelfde periode een rol in de film Hair van Milos Forman. Ze zal later in nog veel meer films te zien zijn.

Nederland

De debuutelpee doet het vooral goed in Europa, met als succesvolle single ‘Tell Me Your Plans’. Van het tweede album komt in 1979 de single ‘Laugh And Walk Away’. De song scoort met name in Nederland goed.

Einde van het succes

Het derde album is geen succes, mede door slechte promotie van de platenmaatschappij. In 1981 gaat de groep uit elkaar. Ze komen nog een paar keer bij elkaar, echter zonder Golden die zich liever toelegt op het acteren. In 2006 verschijnt er zelfs een nieuw album van The Shirts: Only The Dead Know Brooklyn.