Artiest

The Equals - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Equals
Britse groep die een combinatie maakt van pop, reggae, soul en rhythm & blues. In Nederland scoort men met de single ‘Baby, Come Back’ een nummer 1-hit. Het nummer slaat daarna ook in de rest van de wereld aan. Dat succes wordt daarna nooit meer geëvenaard. The Equals is daarnaast voornamelijk bekend vanwege bandlid Eddy Grant, die als soloartiest grotere successen boekt.

Multi-raciaal

The Equals wordt in 1965 opgericht. De multi-raciale band uit London heeft aanvankelijk niet veel succes in Groot-Brittanië, maar de met ‘Baby, Come Back’, notabene een b-kantje, scoort de groep in Nederland en Duitsland een nummer 1-hit. Het nummer wordt daarna ook in het thuisland een grote hit en ook in de Verenigde Staten boekt de groep een bescheiden succes.

Eddy Grant

The Equals kunnen het succes van de single niet overtreffen, maar blijven desondanks singles en platen maken. Als bandlid Eddy Grant in 1971 de groep verlaat om een succesvolle solocarrière te starten, houdt The Equals dappe stand. Succes blijft uit, maar de groep blijft gedurende de jaren ’70 en ’80 optreden. Het zijn daarna andere bands die met het repertoire aan de haal gaan; de Britse punkband The Clash covert ‘Police On My Back’ en in 1994 wordt ‘Baby, Come Back’ in Groot-Brittanië wederom een nummer 1-hit in de uitvoering van reggae-zanger Pato Banton.

Nummers The Equals