Artiest

Ace - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Ace
Deze Britse funky popband uit de jaren zeventig scoorde één grote hit: ‘How Long’. Als hun tweede album niet opgepikt wordt in Engeland, vertrekken ze naar de V.S. Als dit ook niet tot succes leidt, gaan ze uit elkaar. Zanger Paul Carrack heeft wel succes met zijn solocarrière.

In 1972 vormen Alan King en Phil Harris de vijfkoppige band Ace. Voor de zang wordt Paul Carrack aangetrokken. Na enkele jaren in het kroegencircuit gezeten te hebben, nemen ze in 1974 hun eerste album Five-a-Side op. De single ‘How Long’ wordt niet alleen in Engeland, maar ook in Amerika een hit.

Betekenis?

Het publiek denkt dat het nummer ‘How Long’ over ontrouw binnen een liefdesrelatie gaat. Later blijkt echter dat het nummer geschreven werd na het vertrek en terugkeer van de bassist van de band, Terry Comer. 

Going to America

Het tweede album Time For Another, dat de groep in 1975 uitbrengt, wordt genegeerd in Engeland. De populariteit van het type band dat Ace is neemt af. Ace gaat het in Amerika proberen en neemt daar het album Strings op. 

Weer verder

Als dit ook niet tot het gewenste succes leidt, gaat de band in 1977 uit elkaar. Veel bandleden gaan door bij de Frankie Miller band. Paul Carrack begint later een succesvolle solocarrière, maar blijft ook bij diverse bands spelen.

Nummers Ace