Artiest

The Christians - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Christians
Engelse soulgroep bestaande uit de broertjes Garry en Russell Christian, aangevuld met Henry Priestman. De groep is in Nederland bekend van de hit ‘Words’ en de singles ‘Ideal World’ en ‘What’s In A World'.

De broers Garry, Russel en Roger Christian blijken alledrie gezegend te zijn met een goed zangtalent en besluiten een acapella trio op te richten. Onder de naam ‘Christians’ treden ze op. Later komt Henry Priestman bij de groep en nemen ze enkele singles op. Roger besluit uit de band te stappen om solo verder te gaan.

Ideal World

In 1987 scoort de groep haar eerste bescheiden hitje met nummer ‘Forgotten Town’. Hierna gaat het enkel beter met de groep en de singles ‘Hooverville’ en ‘Ideal World’ doen het vrij goed in Engeland. Eind 1987 komt hun zelfgetitelde debuutplaat uit en in 1988 verschijnt de groep voor het eerst in de Nederlandse hitlijsten met ‘Ideal World’. Het album scoort zeer goed en de Christians zijn al snel de populairste soulact van het Verenigd Koningkrijk.

Einde

De opvolger van het album komt pas in 1990 als het album Colour in de winkels ligt. Mede door hits als ‘Words’ verkoopt het album zeer goed. Dit succes blijkt echter het laatste succes voor de groep, het volgende album Happy In Hell flopt na de release in 1992. Hierna besluit de groep uit elkaar te gaan.

Nummers The Christians