Artiest

Trini Lopez - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Trini Lopez
Texaanse zanger en acteur die wereldwijde roem krijgt met het nummer 'If I Had a Hammer'.

Muzikale familie

Zingen en optreden heeft Trini Lopez niet van een vreemde. Zijn vader is, voordat hij naar Dallas verhuist, een zanger en acteur in Mexico. De familie Lopez heeft het niet breed. Toch krijgt Trini op zijn elfde een gitaar van zijn vader. Zijn vader leert hem spelen en Trini blijkt talent te hebben. Trini stopt met school om samen met zijn vader op te treden om op die manier geld te verdienen.

Buddy Holly

Op zijn achttiende neemt Trini zijn eerste singletje op bij een klein label in Dallas. De single 'The Right To Rock', trekt de aandacht van King Records in Cincinnati die hem een contract aanbieden.Trini krijgt vooral veel oude country nummers toegeschoven door de platenmaatschappij. Met de single 'Since I Don't Have You' (een cover van de Skyliners) scoort Trini een top-10 hit. Hij komt in contact met Buddy Holly en zijn band The Crickets. Als Holly overlijdt in een vliegtuigcrash vragen de Crickets hem om Holly te vervangen. Hij vertrekt naar Los Angeles, maar The Crickets hebben weinig haast om weer op te treden of op te nemen. Om geld te verdienen besluit Trini solo te gaan spelen. Hij krijgt een contract voor 2 weken in een club genaamd Ye Little Club in Beverly Hills, maar blijft uiteindelijk een jaar lang spelen.

Contract

In een andere club,  P.J.'s, wordt Trini uiteindelijk ontdekt door een producer die hem uiteindelijk voorstelt aan Frank Sinatra. Sinatra ziet Trini wel zitten en geeft hem een achtjarig contract bij zijn maatschappij Reprise Records. Zijn eerste album, Trini Lopez at P.J.s, bevat de hitsingle 'If I Had a Hammer' die in 25 landen op nummer 1 komt. Uiteindelijk maakt Trini meer dan 50 albums. 

Acteren

Trini besluit om het ook in de acteerwereld te proberen. Hij speelde kort voor de televisie en stapte al snel over naar het witte doek. Hij maakt films als Marriage on the Rocks (met Frank Sinatra) en A Poppy is Also a Flower (met Sean Connery). Ook speelt hij in de klassieker The Dirty Dozen.