Artiest

Veldhuis & Kemper - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Veldhuis & Kemper
Nederlands duo dat in het voorjaar van 2003 een hit scoort met 'Ik Wou Dat Ik Jou Was'. Veldhuis & Kemper bestaat uit Remco Veldhuis en Richard Kemper. Hun wortels liggen in de reclamewereld en zodoende zijn ze aanvankelijk enigszins vreemde eenden in het theater.

En hoewel dat met de dag minder wordt, helemaal wennen zal het wel nooit. Eind 1999 schrijven Veldhuis & Kemper zich "voor de grap" in voor een cabaretfestival.

Cameretten

Een paar maanden en zes optredens later eindigen ze tot hun eigen verbazing op de tweede plaats van Cameretten, direct na Marc-Marie Huijbregts. Vanaf dat moment hebben Veldhuis & Kemper de smaak definitief te pakken. Inmiddels is de als eenmalig bedoelde tirade uitgegroeid tot het avondvullende programma Half Zo Echt gevolgd door het tweede programma 'De Geur Van'.

Reclame

De reclamewereld, waar de 'roots' van Veldhuis & Kemper liggen, staat nu niet bepaald bekend om z’n erudiete en genuanceerde blik op zwaarwichtige thema's. Als het om relaties gaat - en dat gaat het in 'Half zo Echt' - schuwen Veldhuis & Kemper de confrontatie met de ontnuchterende werkelijkheid dan ook niet. NRC Handelsblad noemt hun debuutprogramma zelfs "de mannelijke variant van Sex And The City".

In 2011 toert het duo met hun show Dan Maar Niet Gelukkig door Nederland, en maakt Remco Veldhuis zijn debuut als radiopresentator op Radio 2 met 'Remco Ruimt Op'.