Artiest

Het Goede Doel - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Het Goede Doel
Succesvolle Nederlandstalige band die in de jaren '80 grote hits scoort met 'Vriendschap', 'Ik Dans Dus Ik Besta', 'Nooduitgang' en 'België'. Het Goede Doel is geesteskind van componist Henk Temming en tekstschrijver Henk Westbroek.

Het Goede Doel wordt eind jaren zeventig opgericht. Als begeleiders van Rene Froger scoren ze in 1989 hun grootste hit met 'Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken'. De tweede single 'Gijzelaar' wordt de eerste hit van de band uit Utrecht. Met 'België' en 'Vriendschap' breken Henk en Henk op grootse schaal door.

Meningsverschillen

Begin jaren '90 gaat het duo wegens ernstige meningsverschillen uit elkaar. De band was na Doe Maar de belangrijkste Nederlandstalige groep van de jaren '80.In 1992 maakt Westbroek een geslaagd solodebuut met Voorjaar, gevolgd door meedere succesvolle solo-albums. In 2002 komt de groep -in navolging van Doe Maar- weer bij elkaar.

Gekkenwerk

In april 2008 verscheen een nieuw - gratis legaal - downloadbaar album (Gekkenwerk) en sindsdien treedt Het Goede Doel weer op. De bezetting is buiten de bekende gezichten van Henk Westbroek en Henk Temming totaal vernieuwd.