Artiest

The Babys - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Babys
Engelse band die tussen 1976 en 1981 bestaat. Zanger John Waite maakt later deel uit van Bad English en scoort met die band een Top 10-hit ('Time Stood Still').

Babys

De Babys worden opgericht in 1976. De naam is gekozen om commerciële doeleinden. De band denkt zo meer kans te hebben op een platencontract, aangezien de platenmaatschappijen zich op dat moment vooral richten op de tienermarkt.

Line-up

Ten tijde van de oprichting bestaat de band uit zanger John Waite, drummer Tony Brock, keyboardspeler/gitarist Michael Corby en gitarist Wally Stocker. Het viertal maakt melodieuze rock met gevoelige teksten.

Hit

Met 'Isn't It Time' van het album Broken Heart scoren The Babys in 1977 hun eerste hit. De aanverwante tour is eveneens succesvol. Twee jaar later hebben ze met 'Everytime I Think Of You' opnieuw een single die goed verkoopt. Het nummer bereikt de hitlijsten van zowel Amerika als Australië.

Vertrek

Tijdens de opnames van het album Head First (1979) verlaat Michael Corby de band. Bassist Ricky Phillips en keyboardspeler Jonathan Cain komen de Babys vervolgens versterken. De uitgebrachte albums en singles worden echter lauwtjes ontvangen. De groep wordt volledig overschaduwd door populaire bands als Blondie en Pat Benatar.

Einde

Als zanger John Waite in 1980 een pees scheurt tijdens een concert, is het einde van de Babys nabij. De mannen gaan ieder hun eigen weg.

Leven na The Babys

  Na het uiteenvallen van de Babys behalen John Waite, Ricky Phillips en Jonathan Cain nog grote successen met de band Bad English. Drummer Tony Brock zal nog jaren drummen voor Rod Stewart.