Artiest

The Corrs - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Corrs
Iers kwartet, bestaande uit drie zussen en één broer, dat zijn Ierse roots mixt met eigentijdse pop. Een aantal hit(je)s van The Corrs zijn 'Radio', 'Breathless' en de Fleetwood Mac-cover 'Dreams'.

Het Ierse kwartet de Corrs bestaat uit drie zussen en één broer: zangeres Andrea, drummer Caroline, violiste Sharon en gitarist/keyboard-speler Jim. De Corrs zijn geboren en getogen in Ierland in het plaatsje Dundalk, ongeveer 75 kilometer ten noorden van Dublin. 

Familie

Rond 1990 beginnen de vier muziek met elkaar te maken. Ze worden al snel ontdekt door BBC radiopresentator/acteur John Hughes. The Corrs weten dan ook op een bijzondere manier hun Ierse roots op een prachtige manier te mixen met eigentijdse pop/rock, en dat valt op. (Niet in de laatste plaats door de verschijning van de drie prachtige zussen) 

Hitalbum

In 1995 brengt de band haar debuutalbum Forgiven Not Forgotten uit waarvan er maar liefst acht miljoen exemplaren worden verkocht. Optredens met Sting en Celine Dion volgen. Twee jaar later ligt de tweede cd in de winkels, genaamd Talk On Corners. Het succes van dit album zorgt ervoor dat een nog groter publiek The Corrs leert kennen. Het derde album heet In Blue en verschijnt in de herst van 2000. Hierop staan onder andere de hit(je)s 'Irrestistable' en 'Radio'. Caroline Corr bevalt in de nacht van 13 op 14 februari 2003 van een zoon. Na enkele albums (Borrowed Heaven, Home) en live-registraties gezamenlijk te hebben uitgebracht, is Sharon Corr op de solo-tour.