Artiest

Paul Carrack - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Paul Carrack
Vlijtige zanger en muzikant die in vanaf de jaren ’70 successen behaalt met Mike + The Mechanics, Ace en Roxy Music. Naast deze successen weet Carrack ook nog een solide solocarrière op te bouwen.

Geboren in Sheffield, Engeland in 1951. In de jaren ’70 en na 3 albums met Warm Dust te hebben opgenomen, vormt Paul Carrack in 1972 de groep Ace, waarvoor hij het nummer ‘How Long’ schrijft en inzingt. Ace boekt zowel succes in Europa als in de Verenigde Staten, maar valt in 1977 uiteen.

Groepen

In 1980 brengt Carrack zijn eerste soloplaat Nightbird uit, nadat hij enige tijd met Roxy Music heeft opgetreden (Manifesto, Flesh + Blood, Avalon). Waar Carrack ook mee optreedt, zijn aanwezigheid lijkt de bands goed te doen. Zo zingt hij ‘Tempted’ voor de groep Squeeze, en maakt hij indruk met Genesis-lid Mike Rutherford in {l}Mike And The Mechanics{/l}. Hun bekendste singles zijn ‘All I Need Is a Miracle’, & ‘The Living Years’.

Solo

Naast de succesvolle bands Squeeze en Mike + The Mechanics heeft Carrack als soloartiest ook verschillende lps en singles uitgebracht, onder andere Surburban Voodoo (1982) met ‘I Need You’, en One Good Reason met ‘Don’t Shed a Tear’. Kortere projecten zijn Carrack ook niet vreemd. In de jaren ’80 werkte Carrack kort samen met Roger Waters van Pink Floyd. In 1990 treedt Carrack weer met Waters op voor het The Wall optreden in Berlijn. Ook nam hij met de Eagles het nummer ‘Love Will Keep Us Alive’op.Zijn laatste album is I Know That Name, waarvan ook een live DVD is uitgekomen. In 2009 treedt Paul Carrack op in Nederland.

Good Feeling

Van stilzitten houdt Paul Carrack niet. Hij heeft net zijn Different Hat project met het Royal Philharmonic Orchestra afgerond als alweer zijn 16e studio album Good Feeling in de planning staat voor begin 2013. 'Time To Move On’ is de eerste single, 'When My Little Girl Is Smiling' de tweede single.