Artiest

Ricky Martin - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Ricky Martin
Latinpopster die eind jaren '90 een aantal grote hits scoort met o.a. 'Maria', 'La Copa De Le Vida', 'Livin' La Vida Loca' en 'She's All I Ever Had'. Ricky Martin scoort ook twee hits in duet. Op 'Private Emotions' zingt hij met Meja (van 'All About The Money'). In 2001 scoort Ricky Martin samen met Christina Aguilera een van zijn grootste hits ooit: 'Nobody Wants To Be Lonely'. Begin mei 2003 verschijnt Las Almas Del Silencio. Twee jaar later brengt hij weer een engelstalige plaat uit, Life.

Geboren als Enrique Martin Morales in San Juan, Puerto Rico, was hij als klein kind samen met zijn broertjes helmaal gek van Boston, Cheap Trick, Journey en David Bowie. Totdat hun moeder genoeg kreeg van al die rock en haar zoons meenam naar een concert van latinqueen Celia Cruz. Vanaf dat moment is kleine Ricky Latin-gek. Op 12 jarige leeftijd wordt Ricky na vele zangaudities aangenomen bij de latin-popband Menudo. In 1989 verlaat hij de band om een Spaanstalige solocarriere te beginnen.

Ricky wordt wereldberoemd met het WK Voetbal them 'La Copa De Vida' en luidt meteen de periode van de Latin hits in. In het kielzog van Ricky Martin scoren ook Jennifer Lopez en de Spice Girls Latin hits. Zelfs Whitney Houston 'doet' een tijdje Latin. Ricky zelf moet ondertussen zowat een nieuw huis kopen om zijn vele awards een plekje te kunnen geven. Veel thuis zal hij echter niet zijn, hij doet de ene wereldtour na de andere en heeft inmiddels ook de kans om in films te gaan spelen.

Zo is hem de hoofdrol in Dirty Dancing II aangeboden. Ricky Martin wordt ook nog even wereldberoemd in heel nederland wanneer hij een optreden geeft in het Starmaker huis. Begin 2001 scoort hij een hit met Christina Aguilera 'Nobody Wants To Be Lonely'. Begin mei 2003 verschijnt Las Almas Del Silencio ('De Zielen Van Stilte'). Het is Martin's eerste Spaanstalige album in vijf jaar. (Vuelve stamt uit 1998.) In 2005 brengt hij Life uit, zijn laatste Engelstalige plaat.